Cassoulet - fransk salsicciagryta med tomat, fänkål och timjangratinerat surdegsbröd
0,9 kg CO2e
Laktosfri

Cassoulet - fransk salsicciagryta med tomat, fänkål och timjangratinerat surdegsbröd

4.18 (143)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
  • svartpeppar
  • smör
  • bakplåtspapper
Fänkål
1 st
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Små vita bönor
1 förp
Olivolja
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Salt
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Svartpeppar
Timjan
5 g
Timjan
5 g
Smör
25 g
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 648 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär fänkål och röd paprika i mindre bitar. Klyfta gul lök. Häll av små vita bönor.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs salsicciafärs ca 3 min. Tillsätt fänkål, röd paprika, gul lök och pressad vitlök. Låt fräsa ytterligare ca 3 min. Blanda ner tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min. Tillsätt små vita bönor och låt sjuda ytterligare någon minut. Smaka av grytan med salt och nymald svartpeppar.
Finhacka timjan och lägg på ett fat. Tillsätt smör, pressad vitlök och salt. Mosa ihop allt med en gaffel.
Halvera surdegspavé. Bred på timjansmör och lägg brödhalvorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Gratinera i övre delen av ugnen ca 6 min.
Finhacka resten av timjanen och blanda ner i grytan. Servera salsicciagryta med timjangratinerat surdegsbröd.
Smaklig måltid!