Chilihet svamppasta med portabello och sesamfrön
0,6 kg CO2e
Vegetariskt

Chilihet svamppasta med portabello och sesamfrön

4.2 (1319)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
Casarecce
200 g
(Vete)
Babyspenat
65 g
Bladpersilja
20 g
Portabello
150 g
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Tomatpuré
½ förp
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 617 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till steg 5.
Skär portabello i cm-tjocka skivor. Skiva salladslök, vitlök och röd chili tunt (spara lite till servering). 
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svamp, salladslök, vitlök och chili ca 5 min, tills svampen mjuknat. 
Tillsätt sesamfrön, japansk soja, tomatpuré och vispgrädde. Låt koka ihop ca 1 min.
Finhacka bladpersilja. Blanda kokt casaeccepasta med svampfräs, sparat pastavatten och babyspenat.
Toppa het svamppasta med bladpersilja och lite röd chili.  
Smaklig måltid!