Gnocchipanna med svamp, sötpotatis, blomkål och timjan

ViktVäktarna

Vegetariskt
13
Points®värde per portion

Gnocchipanna med svamp, sötpotatis, blomkål och timjan

3.63 (113)
Under 40 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Sötpotatis
1 st
Blomkål
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Potatisgnocchi
250 g
(Vete)
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Olivolja
1+1 tsk
Tanelli hårdost, (20 g)
1 st
(Mjölk, Laktos)
Timjan
10 g
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Frömix
1 msk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten, låt stå till punkt 5.
Skala och skär sötpotatis i mindre bitar. Dela blomkål i mindre buketter. Lägg allt separat på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, tills det har fått fin färg.
 Finhacka gul lök och skiva champinjoner.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök och champinjoner ca 5 min. Krydda med lite salt. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
Häll av gnocchi. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Fräs väl avrunnen gnocchi ca 5 min, tills den fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Mosa rostad sötpotatis lite lätt med en gaffel. Blanda ner de steka grönsakerna, blomkål och den lätt mosade sötpotatisen i stekpannan med gnocchin. Riv över Tanelli hårdost och blad från timjan, blanda runt.
Servera gnocchipanna i djupa tallrikar. Toppa med ruccola och frömix.
Smaklig måltid!