Citron- och vitlöksdoftande köttbullar i tomatsås

ViktVäktarna

Laktosfri
16
Points®värde per portion

Citron- och vitlöksdoftande köttbullar i tomatsås

4.2 (726)
Under 40 min
12 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Lättmjölk
  • äggula
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • socker
Citron
¼ st
Bladpersilja
20 g
Gul lök
½ st
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
(Vete)
Lättmjölk
2 msk
(Mjölk)
Äggula
1 st
(Ägg)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Olivolja
½ tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Socker
½ tsk
Salt
Spaghetti
125 g
(Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja (spara gärna lite persilja till servering) och riv gul lök. Lägg allt i en bunke.
 Tillsätt nötfärs, ströbröd, lättmjölk, ägg, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i bunken, blanda väl. Låt gärna stå ca 5 min. 
 Finhacka gul lök, vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka). Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs gul lök ca 5 min. Tillsätt vitlök och röd chili, fräs ytterligare ca ½ min. Blanda ner konserverade körsbärstomater, torkad oregano och socker. Koka upp och sjud medan du rullar köttbullarna. Smaka av med lite salt.  
 Rulla ca 10 köttbullar och lägg i en rymlig ugnsform under tiden som tomatsåsen sjuder. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och häll över tomatsåsen och sänk ugnstemperaturen till 100°. Tillaga ytterligare ca 10 min tills köttbullarna är helt genomstekta.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera köttbullarna med spaghetti och citronklyftor. 
Smaklig måltid!