Peruansk kyckling med tomat- och koriandersalsa, rostad sötpotatis och vitlökssås
Utan gluten

Peruansk kyckling med tomat- och koriandersalsa, rostad sötpotatis och vitlökssås

4.36 (604)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • olivolja
  • bakplåtspapper
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Three spices
½ påse
Salt
½ tsk
Socker
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Minutfilé
300 g
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
¾ krm
Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
½ st
Koriander
20 g
Tomat
1 st
Lime, tvättad
1 st
Salt
1 ½ krm
Olivolja
1 msk
Romansallad
1 st
Salt
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 603 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda pressad saft från limen, pressad vitlök, three spices, salt, socker och olivolja i en bunke. Lägg ner minutfilé i marinaden och låt marinera minst 15 min.
Skär sötpotatis i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med lite salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills potatisen fått fin färg.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Finhacka röd chili (för en mildare salsa - ta bort frön och fröfäste) och lägg i en skål. Finhacka bananschalottenlök och koriander. Tärna tomat. Lägg allt i en skål. Finriv det yttersta skalet på limen. Blanda ner det rivna skalet och pressad saft från halva limen, salt och olivolja.
Hetta upp en grill- eller stekpanna. Grilla kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt. Lägg upp kycklingen på en skärbräda eller ett fat och låt vila några minuter innan servering.
Dela romansallad på längden. Krydda snittytan med lite salt. Stek i en stekpanna med olivolja eller grilla i grillpanna på snittytan ca 1 min.
Servera grillad kyckling med rostad sötpotatis, tomat- och koriandersalsa, vitlökssås och romansallad.
Smaklig måltid!