Fläskwallenbergare med potatispuré och äppelsallad

Lägre pris

Lägre pris
Laktosfri

Fläskwallenbergare med potatispuré och äppelsallad

4.2 (275)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
Mospotatis
400 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Rött äpple
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
Torkad salvia
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 621 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
 Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och blanda med mjölk och en klick smör. Vispa till en puré med elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs. Häll upp extra ströbröd på en tallrik. Forma färsen till 2 biffar (med blöta händer) och vänd i ströbröd. Stek i en stekpanna med smör ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
Tärna äpple och lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, olivolja, torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner mixsallad. 
Servera fläskwallenbergare med potatispuré och äppelsallad.
Smaklig måltid!