Pasta pomodoro med knaprig pannoumi
Vegetariskt

Pasta pomodoro med knaprig pannoumi

3.91 (849)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • balsamvinäger
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Casarecce
200 g
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 ½ msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
½ tsk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
½ dl
Salt
Svartpeppar
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 697 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 86 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min. 
Tillsätt krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna pannoumi. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek osten ca 2 min per sida, tills den fått fin färg.
Tärna tomater. Blanda tomat och mixsallad i en skål.
Blanda nykokt pasta med tomatsåsen. Toppa med stekt pannoumi och bladpersilja. Servera med sallad.
Smaklig måltid!