Chicken nuggets med gurkdipp och plockgrönsaker

Chicken nuggets med gurkdipp och plockgrönsaker

3.98 (497)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ägg
Småpotatis
400 g
Morot
2 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
(Ägg)
Vetemjöl
1 dl
(Vete)
Panko
½ förp
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Olja
Lime
1 st
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
Gurka
½ st
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 605 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta småpotatis och morot. Lägg allt i en smord ugnsform. Ringla på lite olja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar. 
 Skär kycklingfilé i ca 4 cm stora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Ta fram 3 djupa tallrikar. Häll upp vetemjöl i den ena, panko i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek chicken nuggets ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurka och limeskal i en skål och blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt.
Dela resten av gurkan i stavar. Klyfta den använda limen. Lägg cocktailtomater i en skål.
Servera chicken nuggets med rostade rotsaker, gurkdipp, grönsaker och limeklyfta.
Smaklig måltid!