Fläskkotlett i teriyakisås med broccoli

Fläskkotlett i teriyakisås med broccoli

Rätten saknar betyg
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Teriyakisås
½ förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Vitlök
½ klyfta
Srirachasås
½ förp
Jasminris
1 dl
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 514 kcal
  • Fett: 17 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök tunt. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor.
Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn fläskkotletterna ca 3 min per sida. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
 Blanda ihop Milda mat, teriyakisås, pressad vitlök och srirachasås (efter egen smak) i en skål.
 Häll teriyakisåsen över köttet, koka upp och sjud ca 3 min.
Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Fräs broccoli och rödlök ca 4 min. Krydda med lite salt. 
Skär gärna upp köttet i skivor. Servera fläskkotlett i teriyakisås med jasminris och broccoli.
Smaklig måltid!