Fläskkotlett i teriyakisås med broccoli
Rätten saknar betyg
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Smör
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Milda mat 4%
1¼ dl
Teriyakisås
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Srirachasås
½ förp
Jasminris
1 dl
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Smör
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 514 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 49 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök tunt. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor.
Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn fläskkotletterna ca 3 min per sida. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Blanda ihop Milda mat, teriyakisås, pressad vitlök och srirachasås (efter egen smak) i en skål.
Häll teriyakisåsen över köttet, koka upp och sjud ca 3 min.
Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Fräs broccoli och rödlök ca 4 min. Krydda med lite salt.
Skär gärna upp köttet i skivor. Servera fläskkotlett i teriyakisås med jasminris och broccoli.
Smaklig måltid!