Kalorismart
Fläskkotlett i teriyakisås med broccoli
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
Fläskkotlett
300 g
Smör
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Ingefära
½ bit
Vatten
1 dl
Teriyakisås
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Majsstärkelse
1 tsk
Srirachasås
½ förp
Jasminris
1 dl
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Smör
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 528 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök tunt. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor.
Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn fläskkotletterna ca 3 min per sida. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Skala och finriv ingefära. Blanda ihop vatten, teriyakisås, ingefära (ca 1 msk), pressad vitlök, majsstärkelse och srirachasås (efter egen smak) i en skål.
Häll teriyakisåsen över köttet, koka upp och sjud ca 3 min.
Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Fräs broccoli och rödlök ca 4 min. Krydda med lite salt.
Skär gärna upp köttet i skivor. Servera fläskkotlett i teriyakisås med jasminris och broccoli.
Smaklig måltid!