Fläskkotlett i teriyakisås med broccoli
Kalorismart

Fläskkotlett i teriyakisås med broccoli

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
Fläskkotlett
300 g
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Ingefära
½ bit
Vatten
1 dl
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Vitlök
1 klyfta
Majsstärkelse
1 tsk
Srirachasås
½ förp
Jasminris
1 dl
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
528 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök tunt. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor.
Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn fläskkotletterna ca 3 min per sida. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
 Skala och finriv ingefära. Blanda ihop vatten, teriyakisås, ingefära (ca 1 msk), pressad vitlök, majsstärkelse och srirachasås (efter egen smak) i en skål.
 Häll teriyakisåsen över köttet, koka upp och sjud ca 3 min.
Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Fräs broccoli och rödlök ca 4 min. Krydda med lite salt. 
Skär gärna upp köttet i skivor. Servera fläskkotlett i teriyakisås med jasminris och broccoli.
Smaklig måltid!