Sweet and sour chicken - sötsur kycklingwok med färsk ingefära
Laktosfri
Utan gluten

Sweet and sour chicken - sötsur kycklingwok med färsk ingefära

Rätten saknar betyg
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • balsamvinäger
  • salt
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Vatten
1 dl
Socker
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Srirachasås
½ förp
Majsstärkelse
1½ tsk
Balsamvinäger
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
½ bit
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Salt
¼ tsk
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 541 kcal
  • Fett: 6 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda japansk soja, vatten, socker, tomatpuré, srirachasås (efter egen smak), majsstärkelse och balsamvinäger i en skål.
 Finhacka vitlök och ingefära. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär salladslök i mindre bitar. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm. 
Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kycklingen med salt ca 5 min, tills den fått fin färg och är helt genomstekt. Lägg på ett fat. Tillsätt broccoli till wokpannan och fräs ca 3 min. Rör ner salladslök och fräs ytterligare ca 1 min. 
Lägg tillbaka kycklingen i wokpannan. Tillsätt vitlök, ingefära och woksåsen, blanda runt och låt allt bli varmt.
Servera sötstark kyckling- och broccoliwok med jasminris.
Smaklig måltid!