Laktosfri
Utan gluten
Sweet and sour chicken - sötsur kycklingwok med färsk ingefära
Rätten saknar betyg
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
- balsamvinäger
- salt
Japansk soja
2 msk
Vatten
1 dl
Socker
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Srirachasås
½ förp
Majsstärkelse
1½ tsk
Balsamvinäger
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
½ bit
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Sesamolja
½ msk
Salt
¼ tsk
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 541 kcal
- Fett: 6 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda japansk soja, vatten, socker, tomatpuré, srirachasås (efter egen smak), majsstärkelse och balsamvinäger i en skål.
Finhacka vitlök och ingefära. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär salladslök i mindre bitar. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kycklingen med salt ca 5 min, tills den fått fin färg och är helt genomstekt. Lägg på ett fat. Tillsätt broccoli till wokpannan och fräs ca 3 min. Rör ner salladslök och fräs ytterligare ca 1 min.
Lägg tillbaka kycklingen i wokpannan. Tillsätt vitlök, ingefära och woksåsen, blanda runt och låt allt bli varmt.
Servera sötstark kyckling- och broccoliwok med jasminris.
Smaklig måltid!