Pasta med kyckling, svamp och soltorkade tomater
Rätten saknar betyg
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Soltorkade tomater, (50 g)
½ burk
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Kycklinginnerfilé
280 g
Olivolja
1+1 tsk
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Minifraiche
1 dl
Casarecce
100 g
Ruccola
65 g
Chili flakes
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 510 kcal
- Fett: 14 g
- Kolhydrater: 49 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Häll av soltorkade tomater. Strimla soltorkade tomater och gul lök. Kvarta champinjoner. Dela kycklinginnerfilé på hälften.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Stek gul lök och champinjoner ca 3 min, lägg på ett fat. Spara grytan.
Hetta upp lite extra olivolja i den använda stekgrytan. Bryn kycklingbitarna runt om, ca 3 min. Lägg tillbaka lök och svamp, krydda allt med salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt vatten, kycklingbuljong och soltorkad tomat. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är genomstekt. Rör ner minifraiche och låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kycklinggryta med soltorkade tomater, casarecce och ruccola. Toppa med chili flakes.
Smaklig måltid!