Kycklingfajitas med paprika och vitlökssås

Kycklingfajitas med paprika och vitlökssås

Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Olja
½ msk
Rökt paprikapulver
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 516 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Strimla gul lök och röd paprika. Dela kycklinginnerfilé på längden.
 Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min. Tillsätt grönsakerna och krydda med rökt paprikapulver, spiskummin, torkad oregano, chili flakes (efter egen smak) och salt, fräs ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ner pressad vitlök på slutet.
Blanda ihop matyoghurt med finriven vitlök. Smaka av med lite salt.  
Värm tortillabröden och lägg i kycklingfajitas och mixsallad. Toppa med vitlöksyoghurt och rulla ihop, ät direkt.
Smaklig måltid!