Kycklingfajitas med paprika och vitlökssås
Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Olja
½ msk
Rökt paprikapulver
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Tortillabröd
½ förp
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 516 kcal
- Fett: 15 g
- Kolhydrater: 53 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla gul lök och röd paprika. Dela kycklinginnerfilé på längden.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min. Tillsätt grönsakerna och krydda med rökt paprikapulver, spiskummin, torkad oregano, chili flakes (efter egen smak) och salt, fräs ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ner pressad vitlök på slutet.
Blanda ihop matyoghurt med finriven vitlök. Smaka av med lite salt.
Värm tortillabröden och lägg i kycklingfajitas och mixsallad. Toppa med vitlöksyoghurt och rulla ihop, ät direkt.
Smaklig måltid!