Kycklingfajitas med paprika och vitlökssås
Kalorismart

Kycklingfajitas med paprika och vitlökssås

Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Olja
½ msk
Rökt paprikapulver
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Mixsallad
30 g
Tortillabröd
4 st
(Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Näringsinnehåll per portion
Energi:
511 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Strimla gul lök och röd paprika. Dela kycklinginnerfilé på längden.
 Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min. Tillsätt grönsakerna och krydda med rökt paprikapulver, spiskummin, torkad oregano, chili flakes (efter egen smak) och salt. Fräs allt ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ner pressad vitlök på slutet.
 Blanda ihop matyoghurt, pressad vitlök och salt.  
Värm tortillabröden och servera med kycklingfajitas och mixsallad. Toppa med vitlöksyoghurt och rulla ihop, ät direkt.
Smaklig måltid!