Stekt fläskkotlett i skysås med parmesan- och timjanrostad potatis

Kalorismart

Laktosfri

Stekt fläskkotlett i skysås med parmesan- och timjanrostad potatis

Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten
  • balsamvinäger
Mospotatis
450 g
Olivolja
½+½ msk
Salt
2 krm
Parmesanost, (20 g)
1 bit
(Mjölk)
Citron, skal
½ st
Timjan
10 g
Vitlök
1 klyfta
Bakplåtspapper
1 st
Fläskkotlett
300 g
Rosmarin/timjan mix
¼ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Balsamvinäger
½ msk
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 522 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Lägg mospotatis på en plåt med bakplåtspapperRingla över ½ msk olivolja och strö på salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen mjuknat. 
Finriv parmesanost. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Repa timjan (dra av bladen). Blanda riven parmesan, citronskal, timjan och pressad vitlök i en skål. 
Ta ut potatisen och krossa dem lätt med baksidan av en slev eller undersidan av en kastrull. Fördela parmesanblandningen över potatisen. Ringla över ½ msk olivolja. Tillaga högt upp i ugnen ytterligare ca 5 min.
 Tärna snackgurka och tomat. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad.
 Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med rosmarin/timjan mix, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fläskkotlett ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt. Lägg upp på ett fat. 
Pudra vetemjöl över stekpannan. Vispa ner vatten och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med balsamvinäger. Lägg tillbaka köttet och låt bli varmt.
Servera fläskkotlett i skysås med parmesan- och timjanrostad potatis och sallad.
Smaklig måltid!