Kyckling i limesås med jasminris och chilistekt pak choy

Kyckling i limesås med jasminris och chilistekt pak choy

Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • socker
Jasminris
135 g
Kycklingfilé
300 g
Lime
½ st
Olja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Minifraiche
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Socker
½ tsk
Babyspenat
30 g
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
½ st
Olja
½ tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 551 kcal
  • Fett: 9 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Bryt av bladen på pak choy. Strimla rödlök. Skiva röd chili tunt. 
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek pak choy, rödlök och röd chili (se tips) på hög värme ca 2 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan (har du två stekpannor, så kan du med fördel steka pak choy till servering).
 Strimla kycklingfilé. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. 
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Bryn kycklingen ca 3 min. Krydda med salt lite och nymald svartpeppar. 
Pressa ner vitlök och låt steka med ca ½ min under omrörning. Tillsätt vatten, minifraiche, kycklingbuljong, kinesisk soja och socker. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med rivet limeskal och pressad limesaft. Vänd ner babyspenat.
Servera kyckling i limesås med jasminris och chilistekt pak choy. 
Smaklig måltid!