Kyckling i limesås
med jasminris och chilistekt pak choyRätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- socker
Jasminris
135 g
Kycklingfilé
300 g
Lime
½ st
Olja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Minifraiche
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
Socker
½ tsk
Babyspenat
30 g
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
½ st
Olja
½ tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 551 kcal
- Fett: 9 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Bryt av bladen på pak choy. Strimla rödlök. Skiva röd chili tunt.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek pak choy, rödlök och röd chili (se tips) på hög värme ca 2 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan (har du två stekpannor, så kan du med fördel steka pak choy till servering).
Strimla kycklingfilé. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet.
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Bryn kycklingen ca 3 min. Krydda med salt lite och nymald svartpeppar.
Pressa ner vitlök och låt steka med ca ½ min under omrörning. Tillsätt vatten, minifraiche, kycklingbuljong, kinesisk soja och socker. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med rivet limeskal och pressad limesaft. Vänd ner babyspenat.
Servera kyckling i limesås med jasminris och chilistekt pak choy.
Smaklig måltid!