Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- socker
- vatten
Ris
Jasminris
135 g
Sojayoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor)
½ msk
Limedressad kålrabbisallad
Kålrabbi
1 st
Lime
½ st
Salt
Turkey larb
Rödlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Lime
½ st
Kalkonfärs
300 g
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Socker
1 tsk
Vatten
¾ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 671 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta! Det går även att servera chilin vid sidan.
- Förberedelser: Skala kålrabbi och skär i tunna stavar. Skiva rödlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Kärna ur och skiva röd chili tunt (se tips!).
- Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sojayoghurt: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med japansk soja.
- Limedressad kålrabbisallad: Lägg kålrabbi i en skål. Blanda med pressad saft från halva limen och lite salt.
- Turkey larb: Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek kalkonfärs, hälften av den röda chilin (se tips) och pressad vitlök ca 5 min, tills kalkonfärsen är frasig och helt genomstekt.
- Rör ner rödlök, limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker och vatten i pannan. Smaka eventuellt av med lite mer soja.
- Servera Turkey larb med sojayoghurt, jasminris och limedressad kålrabbisallad. Toppa med resten av den röda chilin.