Kyckling med stekt potatisgnocchi, basilikaolja och parmesan
Laktosfri

Kyckling med stekt potatisgnocchi, basilikaolja och parmesan

Rätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Olivolja
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Gnocchi
250 g
(Vete)
Bananschalottenlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
2 tsk
Basilikaolja
½ förp
Salt
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 541 kcal
  • Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Blanda ihop japansk soja, olivolja, paprikapulver, flytande honung och riven vitlök till en marinad i en bunke. Dela kycklingfilé på längden och blanda ner i bunken och låt marinera minst 15 min (gärna längre).
 Lägg potatisgnocchi i en rymlig bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min. Finhacka schalottenlök. Halvera cocktailtomater. Finriv parmesanost.
Häll av gnocchin. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchi tills den har fått fin färg och blivit krispig ca 6 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner schalottenlök och basilikaolja under omrörning ca 1 min och ta från värmen. Blanda med cocktailtomater och parmesan.
 Hetta upp olivolja i en stek- eller grillpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den fått fin färg och är genomstekt.
Servera basilikadressad potatisgnocchi med kyckling.
Smaklig måltid!