20-30
Lägre pris
Laktosfri
Vietnamesisk nudelsallad med knaperstekt fläskfärs, mynta och chili
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- selleri,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- neutral olja
Dressing
Röd chili
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Sallad
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Morot
2 st
Mynta
20 g
Knaperstekt fläskfärs
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 601 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mildare dressing - ta bort kärnor och kärnhus på chilin!
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
- Dressing: Finstrimla röd chili (se tips). Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en rymlig salladsskål och blanda med pressad saft från limen, pressad vitlök, socker och japansk soja.
- Sallad: Skiva stjälkselleri så tunt som möjligt. Hyvla tunna remsor av morötter med en potatisskalare. Plocka bladen från myntan. Lägg allt i salladskålen och blanda med dressingen och kokta nudlar.
- Knaperstekt fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärsen frasig, ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök och japansk soja, fräs ytterligare ca 1 min.
- Servera nudelsallad med knaperstekt fläskfärs.