Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- rödvinsvinäger
- socker
- salt
- svartpeppar
Chiligryta
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
1 st
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
1+1 msk
Rökt paprikapulver
½ förp
Spiskummin
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
¼+½ tsk
Svartpeppar
Ris
Basmatiris
135 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 618 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 92 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
- Förberedelser: Skär champinjoner i mindre bitar. Finhacka gul lök, vitlök och röd chili (se tips). Häll av svarta bönor.
- Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Chiligryta: Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs champinjoner med 1 krm salt ca 3 min på hög värme. Lägg upp på ett fat och spara stekgrytan.
- Hetta upp mer olja i stekgrytan och fräs lök, vitlök och chili ca 2 min. Tillsätt rökt paprikapulver och spiskummin, fräs ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, kinesisk soja, vatten, rödvinsvinäger, socker och salt. Låt puttra minst 5 min.
- Vänd ner den stekta svampen och svarta bönor. Låt puttra ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera chiligryta med basmatiris och en klick matyoghurt.