Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vetemjöl
- salt
- svartpeppar
Korvstroganoff
Gul lök
1 st
Falukorv
300 g
Neutral olja
Tomatpuré
1 förp
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 841 kcal
- Fett 46 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Korvstroganoff: Hacka gul lök. Skiva falukorv och skär sedan i centimetertjocka strimlor.
- Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Bryn korven ca 4 min, tills den har fått fin färg. Tillsätt lök och tomatpuré och fräs ytterligare ca 2 min.
- Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, mjölk och grönsaksbuljong. Krydda med paprikapulver, torkad oregano, lite salt och nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Späd med vatten vid behov om såsen tjocknar.
- Till servering: Skala morot och skär i stavar.
- Servera korvstroganoff med basmatiris och morotsstavar.