30-40
Laktosfri
Utan gluten
Räkbowl med krispig kål, rostade sesamfrön, picklad gurka och sojamajonnäs
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Kräftdjur,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- socker
- salt
- vatten
- ättiksprit (12%)
Marinerat ris
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
1 ½ krm
Jasminris
135 g
Vatten
2 dl
Picklad gurka
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Socker
1 msk
Salt
1 krm
Gurka
1 st
Marinerade räkor
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Sojamajonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor)
1 tsk
Tillbehör
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Rödkål
300 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 699 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna mandolin för att kunna skiva riktigt tunt!
- Rismarinad: Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en skål.
- Marinerat ris: Tvätta riset under rinnande, kallt vatten ca 5 min. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten. Koka upp riset, sänk sedan värmen till låg temperatur. Koka under lock ca 10 min, tills riset känns mjukt.
- Lägg riset i en bunke och låt svalna något. Blanda försiktigt ner rismarinaden med en slickepott, så att riskornen separerar från varandra. Riset klibbar ihop igen efter någon minut.
- Picklad gurka: Blanda ihop vatten, ättiksprit, socker och salt i en bunke. Hyvla gurka tunt (se tips!). Blanda ner i bunken och låt marinera minst 15 min.
- Marinerade räkor: Blanda ihop sesamolja och japansk soja i en skål. Häll av räkorna och blanda ner i marinaden. Ställ i kyl tills servering.
- Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
- Tillbehör: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Strimla rödkål tunt (se tips!). Lägg kålen i iskallt vatten så att den blir krispig.
- Lägg upp riset i två skålar. Ringla över sojamajonnäs och strö på rostade sesamfrön. Lägg marinerade räkor i mitten av skålen. Lägg rödkål, babyspenat och picklad gurka runt om. Servera!