Torsk med riven pepparrot, ugnsrostade gulbetor och spenat
Laktosfri
Utan gluten

Torsk med riven pepparrot, ugnsrostade gulbetor och spenat

Rätten saknar betyg
Under 35 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Gulbetor
400 g
Olja
2 tsk
Salt
Potatis
400 g
Pepparrot
½ st
Babyspenat
30 g
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Smör
20 g
(Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 470 kcal
  • Fett: 13 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skala och klyfta gulbetor, lägg i en ugnsform. Blanda med neutral olja och krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills betorna är klara men har kvar lite tuggmotstånd.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skala och riv pepparrot.
 Hetta upp smör i en stekpanna. Stek torskfilé ca 2 min per sida, tills den skivar sig lätt och precis är klar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Lägg upp fisken på tallrikar. Ringla över smöret och strö över riven pepparrot. Servera med kokt potatis, ugnsrostade gulbetor och babyspenat.
Smaklig måltid!