Utan gluten
Dillstekt torsk med kokt potatis, äppelremoulade och grönsaker
Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Dill
10 g
Smör
½ msk
Snackgurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Rädisor
1 förp
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
Majonnäs
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Curry
2 krm
Salt
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 449 kcal
- Fett: 16 g
- Kolhydrater: 43 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Krydda torskfilé med salt och låt stå till steg 5.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Spara hälften av dillen till steg 5.
Blanda ner äpple, dill, matyoghurt, majonnäs, vitvinsvinäger och curry i en skål. Smaka av med lite salt.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek torsken ca 2 min per sida, tills den är klar. Strö resten av dillen över fisken i pannan.
Skiva snackgurka och bananschalottenlök tunt. Klyfta rädisor. Lägg allt i en skål och blanda med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Servera dillstekt torsk med kokt potatis, äppelremoulade och sallad.
Smaklig måltid!