Dillstekt torsk med kokt potatis, äppelremoulade och grönsaker
Utan gluten

Dillstekt torsk med kokt potatis, äppelremoulade och grönsaker

Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Dill
10 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Snackgurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Rädisor
1 förp
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Majonnäs
1 msk
(Ägg)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Curry
2 krm
Salt
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 449 kcal
  • Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Krydda torskfilé med salt och låt stå till steg 5.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid. 
 Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Spara hälften av dillen till steg 5.
Blanda ner äpple, dill, matyoghurt, majonnäs, vitvinsvinäger och curry i en skål. Smaka av med lite salt.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek torsken ca 2 min per sida, tills den är klar. Strö resten av dillen över fisken i pannan. 
 Skiva snackgurka och bananschalottenlök tunt. Klyfta rädisor. Lägg allt i en skål och blanda med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Servera dillstekt torsk med kokt potatis, äppelremoulade och sallad. 
Smaklig måltid!