Bibimbap med sojastekt svamp, kimchi och stekt ägg
30-40
Laktosfri
Vegetariskt

Bibimbap med sojastekt svamp, kimchi och stekt ägg

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • socker
  • neutral olja
  • salt

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Kimchi

ingefära
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
japansk soja
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
gochujangpasta
Gochujangpasta (Sojabönor, Vete)
1 msk
tomatpuré
Tomatpuré
1 förp
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
1 msk
salladskål
Salladskål
300 g

Stekt ägg

Neutral olja
ägg
Ägg (Ägg)
2 st
Salt

Sojastekt svamp

skogschampinjoner
Skogschampinjoner
200 g
sesamolja
Sesamolja (Sesamfrön)
½ påse
sesamfrön
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
japansk soja
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk

Spenatsallad

babyspenat
Babyspenat
30 g
sesamolja
Sesamolja (Sesamfrön)
½ påse
Vitvinsvinäger
1 tsk
sesamfrön
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Salt

Gochujangsås

japansk soja
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
gochujangpasta
Gochujangpasta (Sojabönor, Vete)
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 581 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kimchi: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en rymlig bunke och blanda med japansk soja, gochujangpasta, tomatpuré, vitvinsvinäger och socker. Grovstrimla salladskål. Vänd ner i bunken och blanda ordentligt, gärna med händerna, tills kålen mjuknar.
  3. Stekt ägg: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek ägg ca 3 min, krydda med lite salt. Gulan får gärna vara krämig. Lägg äggen på ett fat och spara stekpannan.
  4. Sojastekt svamp: Kvarta skogschampinjoner. Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min på hög värme. Tillsätt sesamfrön, pressad vitlök och japansk soja, stek ytterligare ca 1 min.
  5. Spenatsallad: Lägg babyspenat i en salladsskål. Blanda med sesamolja, vitvinsvinäger, sesamfrön och lite salt. 
  6. Gochujangsås: Blanda japansk soja och gochujangpasta i en skål.
  7. Fördela jasminris, kimchi, sojastekt svamp och spenatsallad i 2 skålar. Toppa med stekt ägg. Servera bibimbap med lite gochujangsås.