Black bean curry med jordnötter, mango och koriander
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Black bean curry med jordnötter, mango och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Black bean curry

mango
Mango
1 st
bananschalottenlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
svarta bönor
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
curry
Curry
1 förp
kons. körsbärstomater
Kons. körsbärstomater
1 förp
coconut cream
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
grönsaksbuljong
Grönsaksbuljong
1 påse
lime
Lime
½ st
Salt
chili flakes
Chili flakes

Till servering

bulgur
Bulgur (Vete)
125 g
koriander
Koriander
20 g
hackade jordnötter
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp

Sallad

Romansallad
½ st
Vitvinsvinäger
chili flakes
Chili flakes
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 651 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Skala och tärna mango. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Black bean curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök och curry ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, svarta bönor, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min.
  4. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt limeskal och pressad limesaft till grytan. Sjud ca 2 min. Blanda ner mango. Smaka av med lite salt och chili flakes.
  5. Sallad: Bryt romansallad i mindre bitar. Lägg i en salladsskål och blanda med lite vitvinsvinäger, chili flakes, salt och nymald svartpeppar.
  6. Strö koriander och hackade jordnötter över grytan. Servera med bulgur och sallad.