20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Black bean curry med jordnötter, mango och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Black bean curry
Mango
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
Curry
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Lime
½ st
Salt
Chili flakes
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Koriander
20 g
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Sallad
Romansallad
½ st
Vitvinsvinäger
Chili flakes
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 651 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Förberedelser: Skala och tärna mango. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Black bean curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök och curry ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, svarta bönor, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min.
- Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt limeskal och pressad limesaft till grytan. Sjud ca 2 min. Blanda ner mango. Smaka av med lite salt och chili flakes.
- Sallad: Bryt romansallad i mindre bitar. Lägg i en salladsskål och blanda med lite vitvinsvinäger, chili flakes, salt och nymald svartpeppar.
- Strö koriander och hackade jordnötter över grytan. Servera med bulgur och sallad.