Köttfärsgulasch med zucchini, yoghurt och surdegspavé
15-20

Köttfärsgulasch med zucchini, yoghurt och surdegspavé

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • balsamvinäger
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Köttfärsgulasch

gul lök
Gul lök
1 st
bakpotatis
Bakpotatis
1 st
zucchini
Zucchini
1 st
Olivolja
nötfärs
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Socker
½ tsk
rosmarin/timjan mix
Rosmarin/timjan mix
½ förp
spiskummin
Spiskummin
1 tsk
chili flakes
Chili flakes
½ tsk
torkad oregano
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
kinesisk soja
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
tomatpuré
Tomatpuré
½ förp
kons. körsbärstomater
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
köttbuljong
Köttbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Surdegspavé (Vete)
2 st
matyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 694 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 220°C (vanlig).
  2. Tillbehör: Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
  3. Köttfärsgulasch: Finhacka gul lök. Skala bakpotatis. Tärna zucchini och bakpotatis. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, nötfärs, zucchini, bakpotatis och pressad vitlök. Fräs ca 4 min.
  4. Rör ner socker, rosmarin/timjan mix, spiskummin, chili flakes (efter smak), torkad oregano, balsamvinäger, kinesisk soja, tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten och köttbuljong. Sjud ca 10 min, tills potatisen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera köttfärsgulasch med nygräddat bröd och matyoghurt.