Pad thai med wokad fläskkotlett och jordnötter
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- jordnötter,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- balsamvinäger
- socker
Pad thai
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Vitlök
2 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Ägg (Ägg)
1 st
Woksås
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Fisksås (Fisk)
½ msk
Balsamvinäger
½-1 msk
Socker
½ msk
Srirachasås
½ förp
Lime, (limesaft)
½ st
Till servering
Lime, (limeklyftor)
½ st
Hackade jordnötter (Jordnötter)
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Förberedelser: Dela broccoli i små buketter och strimla stammen tunt. Skala och skär morot i tunna stavar. Skiva vitlök fint. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Strimla köttet tunt.
- Pad thai: Koka risnudlarna ca 3 min i saltat vatten. Häll av nudlarna och skölj i kallt vatten. Låt rinna av och klipp dem med sax.
- Woksås: Blanda japansk soja, fisksås, balsamvinäger, socker, srirachasås och pressad saft från halva limen i en skål.
- Pad thai: Hetta upp hälften av sesamoljan i en wok eller rymlig stekpanna på högsta värme. Stek fläskstrimlorna ca 30 sekunder. Tillsätt sedan broccoli och morot tillsammans med resterande sesamolja och låt steka ytterligare ca 3 min.
- Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök, fräs ca 1 min.
- Gör lite plats i pannan och knäck ner ägget. Låt steka under omrörning ca 1 min och blanda sedan ner woksåsen och risnudlarna. Stek ihop allt ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
- Klyfta resten av limen. Servera pad thai toppad med hackade jordnötter och limeklyfta.