Citronrisotto med broccolini och basilikadressade cocktailtomater
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Citronrisotto
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Risottoris
150 g
Tanelliost, (20 g) (Mjölk, Laktos)
1 st
Citron, (citronsaft+skal)
1 st
Salt
Svartpeppar
Broccolini
Broccolini
1 förp
Olivolja
1 tsk
Salt
Cocktailtomater
Cocktailtomater
125 g
Basilikaolja
½ förp
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Risottobuljong: Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Dra från värmen.
- Citronrisotto: Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 1 min.
- Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Finriv tanelliost.
- Cocktailtomater: Lägg cocktailtomater i en skål och blanda med basilikaolja. Krydda med lite nymald svartpeppar.
- Broccolini: Ansa broccolinin från eventuella träiga bitar där den är avskuren. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs broccolini ca 3 min, tills den mjuknat något. Krydda med lite salt.
- Citronrisotto: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner riven tanelliost till grytan. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera risotto i djupa tallrikar med broccolini och cocktailtomater. Toppa med citronskal.