Grekiska biffar i tomatsås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Rostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Grekiska biffar
Nötfärs
250 g
Vitlök
1+1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Fetaost (Mjölk)
50 g
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Till servering
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- Grekiska biffar: Blanda nötfärs, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Smula ner fetaost och forma till 4 mindre biffar.
- Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn biffarna ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med ca ½ min. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, torkad oregano, torkad timjan och grönsaksbuljong.
- Koka upp och sjud tills biffarna är helt genomstekta och tomatsåsen kokat in något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera grekiska biffar i tomatsås med klyftpotatis och mixsallad.