Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- kräftdjur,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Picklad rödlök
Rödlök
1 st
Vatten
½ dl
Socker
½ dl
Ättiksprit (12%)
¼ dl
Morot- och potatisrösti
Potatis
400 g
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Äggula (Ägg)
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
2 tsk
Till servering
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Gräslök
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Citron
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tycker du att röstin är svår att vända, använd en tallrik som hjälp.
- Picklad rödlök: Hacka rödlök. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, ställ in i kylen till servering.
- Morot- och potatisrösti: Riv potatis, morot och gul lök. Lägg allt i en bunke och blanda ner ägg, salt och nymald svartpeppar.
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna på medelvärme. Tryck ut rotfrukterna till 2 jämna rösti i stekpannan. Stek ca 5 min per sida, låt dem få fin stekyta innan du vänder på dem (se tips!).
- Till servering: Häll av räkor och strimla gräslök. Lyft ur picklad rödlök ur lagen.
- Klyfta citron. Servera nystekt morot- och potatisrösti med citronklyfta. Toppa med räkor, matyoghurt, avrunnen picklad lök och gräslök.