20-30
Souvlakibiffar med grekisk olivsallad, citron, persilja och parmesanpotatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- olivolja
- mjölk
- rödvinsvinäger
Ört- och parmesanpotatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Salt
Olivolja
Bladpersilja
10 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Torkad oregano
Chili flakes
Souvlakibiffar
Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd (Vete)
2 msk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Blandfärs
250 g
Grekisk olivsallad
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Snackoliver
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Till servering
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 706 kcal
- Fett 40 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Blanda matyoghurt med lite pressad vitlök och salt om ni vill ha vitlöksyoghurt till!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ört- och parmesanpotatis: Skär potatis i små klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min. Finhacka bladpersilja och finriv parmesanost. Blanda den rostade potatisen med persilja, parmesan, torkad oregano och chili flakes efter smak. Rosta allt ytterligare ca 5 min.
- Souvlakibiffar: Tvätta citronen och finriv det yttersta skalet. Finhacka bladpersilja. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med pressad vitlök, ströbröd, mjölk och salt. Blanda ner blandfärs och forma smeten till 2 biffar.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
- Grekisk olivsallad: Skala snackgurkan och skär i grova bitar. Skär tomat i mindre bitar och strimla rödlök. Lägg allt i en rymlig skål tillsammans med oliver. Blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och torkad oregano.
- Klyfta den använda citronen. Servera souvlakibiffar med ört- och parmesanpotatis, grekisk olivsallad, matyoghurt och citronklyfta.