30-40
0,5 kg CO2e
Utan gluten
Ugnsbakad torskfilé med brynt hasselnötssmör, rotsellericrème och dill
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- selleri,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Potatis
Potatis
400 g
Rotsellericrème
Rotselleri (Selleri)
300 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Ugnsbakad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Brynt hasselnötssmör
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Smör (Mjölk)
25 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Till servering
Dill
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 537 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 42 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
- Potatis: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Rotsellericrème: Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i en mixerbunke. Tillsätt smör och mjölk. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Ugnsbakad torsk: Skär torskfilé i portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda med salt. Tillaga ca 15 min i mitten av ugnen.
- Brynt hasselnötssmör: Grovhacka hasselnötter. Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Dra från värmen och blanda ner hasselnötter och vitvinsvinäger.
- Plocka dillen. Servera ugnsbakad torsk med rotsellericrème, kokt potatis och brynt hasselnötssmör. Toppa med dillvippor.