Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- sparat pastavatten
Zucchinifräs
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tillbehör
Spaghetti (Vete)
200 g
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Olivolja
Babyspenat
25 g
Hasselnötsröra
Babyspenat
40 g
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Sparat pastavatten
½ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 703 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Zucchinifräs: Skär zucchini på längden och skrapa ur kärnhuset (kärnhuset är till hasselnötsröran i steg 4). Strimla zucchini och rödlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs zucchini och rödlök på hög värme ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över på en tallrik och täck med lock. Torka ur och spara stekpannan.
- Tilbehör: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
- Hasselnötsröra: Grovhacka hasselnötter. Lägg kärnhuset från zucchinin i en mixerbunke. Tillsätt babyspenat, hackade hasselnötter, pressad vitlök, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till önskad konsistens med en stavmixer.
- Tillbehör: Grovriv pannoumi. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek pannoumin ca 1 min, tills osten har fått fin färg.
- Blanda avhälld pasta med hasselnötsröran, det sparade pastavattnet och zucchinifräs. Toppa med nystekt pannoumi och resten av babyspenaten.