25-35
Laktosfri
Utan gluten
Ugnsbakad asiatisk lax med ingefärsgurka och limesyrlig kålrabbi
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- ättiksprit (12%)
- vatten
- salt
Ingefärsgurka
Ingefära
½ bit
Snackgurka
1 st
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Vatten
¾ dl
Asiatisk lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Ingefära
½ bit
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Tomatpuré
1 tsk
Salt
1 krm
Limesyrlig kålrabbi
Kålrabbi
1 st
Lime
1 st
Salt
1 krm
Till servering
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 648 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Förberedelser: Skala och finriv all ingefära (ca 2 msk). Lägg undan hälften till punkt 3, spara resten till punkt 5.
- Ingefärsgurka: Skiva gurka tunt, gärna på mandolin. Lägg gurka och hälften av ingefäran (ca 1 msk) i en bunke. Blanda med socker, ättiksprit och vatten. Låt stå till servering.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Asiatisk lax: Lägg resten av ingefäran i en liten skål. Blanda med japansk soja, honung, tomatpuré och salt. Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Bred över sojamarinaden. Tillaga i mitten av ugnen ca 14 min.
- Limesyrlig kålrabbi: Skala och skär kålrabbi i tunna stavar med en vass kniv. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg kålrabbin i en skål. Blanda med limeskal, pressad limesaft och salt.
- Servera asiatisk lax med jasminris, ingefärsgurka och limesyrlig kålrabbi. Toppa med lite chili flakes!