Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- ägg
- salt
- svartpeppar
- smör
- neutral olja
- vetemjöl
- vatten
Till servering
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Fiskfrikadeller
Ströbröd (Vete)
2 msk
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Clariasfärs (Fisk)
250 g
Smör (Mjölk)
Neutral olja
Krämig citronsås med dill och rödlök
Citron
1 st
Rödlök
1 st
Dill
20 g
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
¾ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsvärde per portion
- Energi 596 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 56 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Förberedelse: Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka rödlök och dill. Lägg undan allt till servering. Klyfta den använda citronen. Skär broccoli i buketter.
- Fiskfrikadeller: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner clariasfärs och forma smeten till ca 8 frikadeller.
- Hetta upp smör och neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fiskfrikadellerna runtom, ca 4 min. Lägg upp på en tallrik, spara stekpannan.
- Krämig citronsås: Tillsätt en klick smör till den använda stekpannan. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, vispgrädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt kycklingbuljong och låt allt sjuda ca 2 min. Smaka av med ca ½ msk pressad citron. Lägg tillbaka de stekta fiskfrikadellerna och låt sjuda under lock ytterligare ca 5 min, eller tills frikadellerna är klara.
- Koka broccoli i lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av.
- Strö dill, rödlök och rivet citronskal över fiskfrikadeller i citronsås. Servera med broccoli och kokt potatis.