Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
Kalkonfärsbiffar
Kalkonfärs
300 g
Torkad oregano
½ förp
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Vitlökssås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½-1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Sallad
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 561 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 39 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Kalkonfärsbiffar: Lägg kalkonfärs i en bunke. Blanda med torkad oregano, salt, chili flakes, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg biffarna i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta.
- Vitlökssås: Blanda matyoghurt och pressad vitlök i en liten skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Sallad: Halvera cocktailtomater. Lägg cocktailtomater och mixsallad i en salladsskål. Dressa med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera kalkonfärsbiffar med nykokt bulgur, vitlökssås och sallad.