Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- rödvinsvinäger
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- olivolja
Picklad rödlök
Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Kryddiga pommes
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt
½ tsk
Lime
1 st
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Avocado mash
Avokado
1 st
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Burgare
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Olivolja
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 712 kcal
- Fett 36 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Passar fint för grillen. Kom ihåg att tända grillen i god tid om du vill grilla!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Rör ner löken och sjud ca ½ min, eller tills den börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå till servering.
- Kryddiga pommes: Skär bakpotatis i stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg.
- Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal, paprikapulver och chili flakes i en skål. Strö kryddblandningen över potatisstavarna direkt när de har tagits ut ur ugnen.
- Avocado mash: Mosa avokado i en skål. Blanda med pressad saft från halva den använda limen, chili flakes och salt.
- Burgare: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek pannoumi-skivorna tills de fått fin färg, ca 2 min per sida. Värm hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt på grillen eller i den använda stekpannan.
- Skiva tomat. Fyll varma hamburgerbröd med nystekt pannoumi, avocado mash, picklad rödlök, tomat och mixsallad. Servera med kryddiga pommes.