Hamburgare i bröd med stekta grönsaker
20-30
15
Points®värde per portion

Hamburgare i bröd med stekta grönsaker

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Hamburgare

Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
½ tsk

Grönsaker

Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Srirachasås
½ förp
Gurka
½ st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Hamburgare: Lägg nötfärs i en bunke och krydda med salt och nymald svartpeppar. Forma till 2 hamburgare.  
  2. Grönsaker: Strimla röd paprika och gul lök. Skiva zucchini och vitlök. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs paprika, lök och zucchini ca 4 min. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på ett fat och täck med folie. Spara stekpannan. 
  3. Hamburgare: Hetta upp neutral olja i den sparade stekpannan. Stek burgarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta. Torka ur och spara stekpannan.
  4. Till servering: Hetta upp den sparade stekpannan och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
  5. Blanda ihop matyoghurt och srirachasås (efter egen smak) till en dressing. Dela gurka i stavar. 
  6. Fyll hamburgerbröd med stekta grönsaker, nystekta burgare och en klick dressing. Servera med gurkstavar.