20-30
0,7 kg CO2e
Laktosfri
Pad See Ew - wokade nudlar med sojasås, kalkonfärs och pak choy
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
- neutral olja
- salt
Nudlar
Risnudlar
½ förp
Woksås
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Kalkonwok
Vitlök
2 klyfta
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Salt
Till servering
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 649 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Nudlar: Koka risnudlar i en kastrull med lättsaltat vatten 3 min. Häll av och spola kallt.
- Woksås: Blanda ihop japansk soja, kinesisk dippsås, socker och vitvinsvinäger i en skål.
- Kalkonwok: Finhacka vitlök och strimla pak choy. Klyfta rödlök. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 6 min, tills färsen fått fin stekyta. Tillsätt vitlök, pak choy och rödlök. Krydda med lite salt. Låt allt fräsa ytterligare ca 2 min. Lägg över allt på en tallrik.
- Nudelwok: Tillsätt mer neutral olja till den använda woken. Fräs nudlarna ca 1 min, rör om så att de inte fastnar. Tillsätt hälften av woksåsen och låt allt fräsa ytterligare ca 2 min, nudlarna ska bli lite karamelliserade. Tillsätt kalkonwoken och resten av woksåsen. Blanda ihop allt ordentligt.
- Servera Pad See Ew toppad med lite chili flakes (efter egen smak).