30-40
Fläskmedaljonger med svampsås, rostad potatis och äpple- och fänkålssallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- smör
- vetemjöl
- mjölk
Ugnsrostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Äpple- & fänkålssallad
Rött äpple
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Svampsås
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskmedaljonger
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Torkad timjan
½ tsk
Smör (Mjölk)
½ msk
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 615 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För att få extra tunna skivor äpple och fänkål, använd gärna mandolin om du har.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser: Klyfta potatis. Finhacka bananschalottenlök. Skiva hälften av champinjonerna, kvarta resten (till steg 6).
- Ugnsrostad potatis: Lägg potatisklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Rosta klyftorna i övre delen av ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
- Äpple- och fänkålssallad: Skär rött äpple och fänkål i tunna skivor (se tips!). Lägg allt i en skål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
- Svampsås: Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och skivade champinjoner ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt köttbuljong och kinesisk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och lite nymald svartpeppar.
- Fläskmedaljonger: Skär fläskkotlett i 2 skivor. Dela sedan skivorna på hälften. Banka dem lite lätt med handen, så de blir jämnstora. Krydda med salt, lite nymald svartpeppar och torkad timjan. Hetta upp smör och lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. Tillsätt kvartade champinjonerna och fräs ytterligare ca 1 min.
- Servera nystekta fläskmedaljonger med svampsås, ugnsrostad potatis, champinjoner och äpple- och fänkålssallad.