Vegetariskt
Linguine con melanzane
pasta med aubergine- och tomatsås och fetaosttoppingRätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
- olivolja
- socker
- balsamvinäger
- svartpeppar
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ tsk
Tomatpuré
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Örtmix
½ förp
Socker
2 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Balsamvinäger
1 msk
Svartpeppar
Linguine
200 g
Ruccola
65 g
Bladpersilja
20 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 532 kcal
- Fett: 8 g
- Kolhydrater: 90 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär aubergine i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och strö över lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs pressad vitlök och tomatpuré ca 1 min, under omrörning. Blanda ner konserverade körsbärstomater, örtmix, socker och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud till servering.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara lite pastavatten när du häller av pastan.
Finstrimla bladpersilja och smula fetaost. Lägg i en skål.
Blanda ner auberginen i såsen. Späd med sparat pastavatten till önskad konsistens. Smaka av med balsamvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner avrunnen pasta i tomatsåsen och servera med fetaosttopping och ruccola.
Smaklig måltid!