Kalorismart
Enkel fiskgratäng med tomat, dill och citron
Rätten saknar betyg
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
Potatis
400 g
Citron, (citronklyftor)
½ st
Purjolök
½ st
Olivolja
½ msk
Milda mat 4%
2½ dl
Chili flakes
1 krm
Örtmix
½ förp
Tomatpuré
¼ förp
Kycklingbuljong
½ påse
Dill
10+10 g
Citron, (citronsaft)
½ st
Sejrygg
300 g
Tomat
2 st
Salt
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 419 kcal
- Fett: 10 g
- Kolhydrater: 49 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Strimla purjolök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs purjolök på medelvärme ca 5 min.
Tillsätt Milda mat, chili flakes, örtmix, tomatpuré och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. Hacka all dill. Blanda ner hälften av dillen och smaka av med pressad citronsaft. Klyfta resten av citronen.
Skär sejrygg i portionsbitar och tärna tomat. Lägg fisk och tomat i en ugnsform, krydda allt med salt.
Häll såsen över fisken och tomaterna och sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 12 min, tills fisken är klar.
Toppa fiskgratängen med resten av dillen. Servera fiskgratängen med kokt potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!