Kalorismart
Utan gluten
Vegetariskt
Tex-mex bowl med rostad zucchini
bönor, majs och avokadoNytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Zucchini
1 st
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Basmatiris
1 dl
Salladslök
½ förp
Lime
1 st
Röd chili
½-1 st
Vatten
2 msk
Spiskummin
1 förp
Salt
Majs, (160 g)
1 förp
Svarta bönor
1 förp
Avokado
½ st
Fetaost
50 g
Salladslök
½ förp
Tomatsalsa
1 förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 534 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 68 g
- Protein:
- 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär zucchini i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills zucchinin fått fin färg.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla salladslök. Skölj all lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva röd chili tunt (kärna ur chilin om du önskar mindre hetta). Lägg allt i en skål. Tillsätt pressad limesaft, vatten, spiskummin och lite salt. När zucchini är klar, blanda ner i dressingen.
Häll av och skölj majs och svarta bönor. Tärna avokado och all fetaost. Strimla salladslök.
Lägg basmatiris i skålar. Fördela rostad zucchini, majs, svarta bönor, avokado, fetaost, salladslök och tomatsalsa över riset. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!