Tex-mex bowl med rostad zucchini, bönor, majs och avokado
Kalorismart
Utan gluten
Vegetariskt

Tex-mex bowl med rostad zucchini

bönor, majs och avokado
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Zucchini
1 st
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Basmatiris
1 dl
Salladslök
½ förp
Lime
1 st
Röd chili
½-1 st
Vatten
2 msk
Spiskummin
1 förp
Salt
Majs, (160 g)
1 förp
Svarta bönor
1 förp
Avokado
½ st
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Salladslök
½ förp
Tomatsalsa
1 förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
534 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär zucchini i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills zucchinin fått fin färg.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla salladslök. Skölj all lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva röd chili tunt (kärna ur chilin om du önskar mindre hetta). Lägg allt i en skål. Tillsätt pressad limesaft, vatten, spiskummin och lite salt. När zucchini är klar, blanda ner i dressingen. 
Häll av och skölj majs och svarta bönor. Tärna avokado och all fetaost. Strimla salladslök. 
Lägg basmatiris i skålar. Fördela rostad zucchini, majs, svarta bönor, avokado, fetaost, salladslök och tomatsalsa över riset. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!