Utan gluten
Vegetariskt
Pannoumi fried rice
med svamp och limeNytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
Jasminris
1 dl
Morot
2 st
Ingefära
1 bit
Olja
1 tsk
Champinjoner
200 g
Pannoumi, (75 g)
½ förp
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja
1 tsk
Ägg
2 st
Japansk soja
⅔ förp
Lime
1 st
Koriander
20 g
Srirachasås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 480 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris ca 8 min, så riset fortfarande har kvar lite kärna, när du häller av riset.
Skala morot och ingefära. Tärna morot smått och skär champinjoner i mindre bitar. Tärna pannoumi i ca ½ cm-tjocka tärningar och strimla salladslök. Finhacka vitlök och ingefära.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek pannoumitärningarna tills de är gyllene, ca 2 min. Lägg på ett fat, spara stekpannan.
Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan och stek morötter och svamp ca 3 min. Låt vitlök och den vita delen på salladslöken och ingefära steka med ca 1 min under omrörning. Blanda ner det kokta riset och låt det steka med ca 3 min.
Vispa upp ägg i en liten skål. Blanda ner äggvispet, japansk soja och pannoumi i grönsaksfräset. Stek ytterligare någon minut tills äggen stelnat.
Klyfta lime. Toppa med koriander, resten av salladslöken och servera med limeklyftor och srirachasås.
Smaklig måltid!