Pannoumi fried rice med svamp och lime
Utan gluten
Vegetariskt

Pannoumi fried rice

med svamp och lime
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
Jasminris
1 dl
Morot
2 st
Ingefära
1 bit
Olja
1 tsk
Champinjoner
200 g
Pannoumi, (75 g)
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Ägg
2 st
(Ägg)
Japansk soja
⅔ förp
(Sojabönor)
Lime
1 st
Koriander
20 g
Srirachasås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
480 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
51 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris ca 8 min, så riset fortfarande har kvar lite kärna, när du häller av riset.
Skala morot och ingefära. Tärna morot smått och skär champinjoner i mindre bitar. Tärna pannoumi i ca ½ cm-tjocka tärningar och strimla salladslök. Finhacka vitlök och ingefära. 
 Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek pannoumitärningarna tills de är gyllene, ca 2 min. Lägg på ett fat, spara stekpannan. 
Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan och stek morötter och svamp ca 3 min. Låt vitlök och den vita delen på salladslöken och ingefära steka med ca 1 min under omrörning. Blanda ner det kokta riset och låt det steka med ca 3 min.
Vispa upp ägg i en liten skål. Blanda ner äggvispet, japansk soja och pannoumi i grönsaksfräset. Stek ytterligare någon minut tills äggen stelnat. 
Klyfta lime. Toppa med koriander, resten av salladslöken och servera med limeklyftor och srirachasås.
Smaklig måltid!