Laktosfri
Utan gluten
Nötfärs- och rotfruktsgryta med timjan
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Potatis
200 g
Palsternacka
1 st
Morot
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Vatten
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Oxbuljong
½ förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Timjan
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 449 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 43 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och tärna potatis, palsternacka och morötter. Finhacka schalottenlök och vitlök. Repa timjan och spar till servering.
Hetta upp olja i en stekgryta. Bryn nötfärs och schalottenlök ca 5 min och krydda med salt.
Blanda ner vitlök, potatis, palsternacka och morot, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt vatten, krossade tomater, rosmarin/timjan mix och köttbuljong. Koka upp och sjud ca 25 min, tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nötfärs- och rotfruktsgryta rykande varm. Toppa med timjan.
Smaklig måltid!