Pasta med soltorkad tomat, chilistekt zucchini och pangratto
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta med soltorkad tomat, chilistekt zucchini och pangratto

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • svartpeppar

Pangratto

Olivolja
1 tsk
panko
Panko (Vete)
½ förp
Salt
½ krm

Pastasås

soltorkade tomater
Soltorkade tomater
½ burk
imat
Imat (Havre)
2½ dl
bananschalottenlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
röd chili
Röd chili
½ st
tomat
Tomat
1 st
tomatpuré
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
grönsaksbuljong
Grönsaksbuljong
1 påse
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Stekt zucchini

zucchini
Zucchini
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
chili flakes
Chili flakes
½ förp

Till servering

linguine
Linguine (Vete)
200 g
ruccola
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 745 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 105 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Pangratto: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek panko och salt i ca 3 min, tills pankon blivit gyllene. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
  3. Pastasås: Häll av soltorkade tomater och lägg i en mixerbunke tillsammans med imat. Mixa slät med stavmixer. Hacka schalottenlök och vitlök. Skiva röd chili tunt. Tärna tomat.
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  5. Pastasås: Hetta upp olivolja en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök och röd chili ca 1 min. Tillsätt tomat, tomatpuré, vatten, grönsaksbuljong och soltorkade tomatblandningen. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Stekt zucchini: Skär zucchini i jämntjocka skivor. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek zucchini på hög värme, ca 2 min per sida. Krydda med salt och lite chili flakes (efter egen smak).
  7. Blanda ner avhälld pasta i pastasåsen. Späd med sparat pastavatten, till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  8. Servera krämig pasta i djupa tallrikar. Toppa med chilistekt zucchini, ruccola och pangratto.