Asiatisk nudelsallad med fläskkotlett och koriander
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vitvinsvinäger
- socker
- svartpeppar
Nudelsallad
Äggnudlar (Ägg, Vete)
125 g
Morot
2 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
Dressing
Röd chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Fisksås (Fisk)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
1 tsk
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Nudelsallad: Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt, lägg i en salladsskål.
- Förberedelser: Finhacka röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka). Skala morot. Halvera morot på längden, skär sedan i tunna sneda skivor. Klyfta rödlök smått. Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Skär köttet i tunna strimlor.
- Dressing: Lägg röd chili och pressad vitlök i en skål. Blanda med soja- och ingefärssås, fisksås, vitvinsvinäger och socker. Häll dressingen (spara ca 1 msk till fläskkotletten) över nudlarna i salladsskålen.
- Nudelsallad: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs morot och rödlök ca 2 min. Krydda med lite salt och lägg allt i salladsskålen. Smaka av med fisksås. Spara stekpannan.
- Fläskkotlett: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek det strimlade köttet ca 5 min, tills det är helt genomstekt. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Avsluta med att hälla över den sparade dressingen och låt koka in.
- Servera asiatisk nudelsallad med sojastekt fläskkotlett. Toppa med koriander.